Les pintures Rupestres


Les Pintures Rupestres de la Serra de Godall, DECLARADES Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1998, configuren un dels conjunts més importants de la península Ibèrica d’Art Rupestre Llevantí.

La visita consta de dos parts diferenciades, primerament es fa l’explicació del Centre d’interpretació d’art Rupestre Abrics de l’Ermita, que forma part de la Ruta de l’Art Rupestre creada el 2005 pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, dissenyat per tal d’apropar als visitants  les nombroses restes que els abrics atresoren.
Hi ha múltiples recursos gràfics, fotografies i calcs de les pintures que ajuden a l’explicació de la visita i centrar-la en l’àmbit geogràfic i cronològic.
Pintures localitzades darrerament a l’abric IV pertanyent a figures esquemàtic abstractes.
La segona part de la visita comença per la sendera que ens porta a l’Abric i on podrem veure, al llarg dels gairebé 500 metres que ocupa el conjunt d’art rupestre de la Serra de Godall, com els antics visitants d’aquest indrets utilitzaven els abrics per dibuixar les seves figures (més de 400) d’una manera desigual en els diferents abrics.
Per les especies animals representades se sap que les van pintar del 7.000 al 2000 a.C. i l’explicació del guia ens dibuixarà de quina manera es pensa que es volia interpretar aquest dibuix.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

¡Recomienda este blog!