5 de junio de 2013

Fets importants

L'edició més “galàctica” de les Jornades Musicals a la Pietat

El proper 9 de juny comencen els diumenges musicals a l'Ermita d'Ulldecona

“Hem de reconéixer que no volíem organitzar aquesta edició de les Jornades Musicals de l'Ermita”, diu Agustí 'Nete' Vericat, el seu impulsor, en roda de premsa davant de periodistes i al púlpit oficial cedit per la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. 'Nete' continua el discurs amb to seriós. “Però uns extraterrestres van aterrar a l'Ermita i ens hi van obligar”.
 
La veritat és que les seues paraules no sonen del tot extranyes tenint en compte que al seu costat està assegut un personatge amb mallot i malles verdes, un passamuntanyes del mateix color que l'apunta al cap amb una pistola d'aigua de plàstic. Tota aquesta performance -que encara hagués estat més agosarada si haguéssim pogut captar la instantània de l'extraterrestre al costat del Director Territorial dels Serveis de Cultura parlant amb la formalitat que caracteritza el càrrec- només és per deixar clar un concepte. O dos: “Al mal temps bona cara” i “La cultura no té complexes”.
 
L'Ermita de la Pietat serà un any més aquell indret on centenars de persones es reuniran els diumenges al capvespre per gaudir d'unes postes de sol privilegiades mentre escolten música en directe. Enguany, s'arriba a la novena edició d'aquestes propostes amb estretors econòmiques, però com déiem, “sense por a oferir les millors propostes” avança el seu organitzador. “Com sempre, hem apostat per propostes singulars, de qualitat i molt festives”, explica Nete.
 
Un dels plats forts de les Jornades que, a més, obrirà el cicle de concerts serà l'actuació de Pepet i Marieta. El conjunt d'Ulldecona aprofitarà per presentar el seu nou disc Lo Món d'un mos a les Terres de l'Ebre. “Ens fa molta il·lusió que sigui en aquest escenari”, va dir Josep Bordes 'Pepet', també flanquejant a Nete en aquesta surrealista roda de premsa. “Venim amb tota l'energia per cantar unes cançons que ara més que mai porten molta càrrega reivindicativa”, diu Bordes. “No fa falta massa imaginació per a saber que en directe pot ser una autèntic aliment per a l'ànima i el cos”, diu Nete, en el seu dossier de presentació.
 
La proposta musical d'aquest cicle  també comptarà amb la banda riberenca Very Pomelo i amb grups com Los Fulanos, uns músics privilegiats ja que formen part de la Fundación Tony Manero i van ser la banda de l'últim disc i gira del llegendari Joe Bataan, el rei del Boogaloo. Altres concerts seran el de Blas Picon&JunkExpres, el costat més auster, descarnat i virulent del Rhythm & Blues; els Tiki Phantoms que, a cops de surf instrumental, portaran la festa més viva a l'Ermita acompanyat el mateix dia de la simplicitat dels Nata. L'últim dia està reservat per Sanjays, un grup dels que podriem dir indies, entre la psicodèlia i el surrealisme, amb molts tocs de sensualitat popera.
 
Després de cada concert, hi haurà, com ja ve sent tradició l'actuació del DJ Goodfellah, el faldut Marc García, que pujarà a l'Ermita amb la seua maleta plena de joies perdudes del millor soul-funk-r'n'r-groove. Moment aquest, en què ja de nit i després d'haver menjat un bocata o una porció de pizza casolana, la gent comença a ballar deshinibidament a la esplanada de l'Ermita sota la llum de les estrelles.
 
Aquest projecte es finançarà, un any més, gràcies al micromecentage de Verkami, amb el qual es podran guanyar bones recompenses com els apaludiments de la resta dels assistents, una jota dedicada o un pòster amb les signatures de tots els artistes que passaran pels escenaris. Pels que no hagin col.laborat amb Verkami, l'entrada serà de pagament, però a preus súper populars.
  

No hay comentarios :

Publicar un comentario

¡Recomienda este blog!